• Gezondheid + Stamboom
  • Foto's

LIMITED EDITION DINKY-DI-DUTCH (Maud)

Geboren op / Date of birth: 25-11-2007

HD / Hipscore: FCI A

Maud is een blije, vrolijke,actieve en toch ook rustige, aanhankelijke, lieve en vooral stabiele hond. Ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en ligt het liefst ’s avonds tussen ons in op de bank met haar kopje bij één van ons op schoot. Ze zoekt als ze ergens anders in de kamer ligt regelmatig oogcontact, ze is helemaal een lid van ons gezin. Ze kan zich ook uitstekend vermaken met haar speeltjes.

Ze kan prima met de katten overweg, mits naturlijk de kat in kwestie gewoon blijft zitten, anders loopt ze er wel even achteraan. Eentje, een lekkere brutale, is haar favoriet en daar speelt ze regelmatig mee.
Op andere honden reageert ze onderdanig en nooit agressief en ze is heel goed af te leiden, met een dennenappel, als we in het bos bijvoorbeeld een ruiter of mensen met een hond  tegenkomen. Het gooien van een dennenappel vindt ze veel belangrijker dan een beloninkje, ze is dus gelukkig niet erg gefixeerd op eten.

Ze vind alles goed, tandjes poetsen, tandjes kijken,oordruppels geven, nagels knippen, anti tekenspul geven, ze blijft overal rustig onder. Ook een bezoekje aan de dierenarts maakt geen indruk.

Het liefst draaft ze lekker vrij in het bos en komt bijna altijd direct naar ons terug als we haar roepen. Alleen het spoor van een ree is zo boeiend dat we weleens en minuutje moeten wachten voor ze helemaal vrolijk en uitgeput terug komt hollen.
Als er iemand aan het tuinhekje komt die ze niet kent, blaft ze even en als wij dan gaan kijken is het in orde en begroet ze de bezoeker vrolijk.
Ook wil ze heel erg graag dingen leren, om een pilon heen lopen, haar speelgoed opruimen en wat we maar kunnen bedenken, ze is er altijd voor in.

 

Pedigree:

 

Hipscore:

 

Eyetest:

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

gr. Bianca

© 2002 B. Verweijmeren
All rights reserved. No part of these pictures may be reproduced in any form
without written permission of the artist.